Allt du behöver veta om Solceller

Solceller livstid

Om du vill köpa solceller, måste du ta itu med olika villkor. En av dessa är återbetalningstid. Och detta är viktigt eftersom det visar hur snabbt du har fått tillbaka det investerade beloppet och när du verkligen kan börja generera fri energi från solen. Det är också viktigt att återbetalningsperioden inte överstiger solcellernas livslängd. Naturligtvis vill du njuta av din gratis energi för ett stort antal år innan du investerar i nya paneler. Här kan du hitta den genomsnittliga livslängden för solceller, vad de kostar och vad effektiviteten är, och hur man håller dessa kostnader så låga som möjligt. Du kan också läsa mer på webbplatserna solcelleristockholm.nu  http://solceller-göteborg.nu

Hur länge är livslängden på solceller?

Livslängden på solceller är mycket lång. Problemet är dock att avkastningen kommer att minska. Vanligtvis en garanti utfärdas med solceller som täcker denna effektivitet. Efter 11 till 13 år bör det inte vara mindre än 92% och efter 26 år inte mindre än 75. Det innebär att efter 11 år kommer du fortfarande att se en avkastning på 92 procent eller mer. Livslängden på solcellerna själva beror på på hur effektiv du vill se.

Hur kan du förlänga livslängden?

För det första är det alltid klokt att köpa solceller från ett högkvalitativt varumärke. Dessa kommer att visa en hög avkastning betydligt längre och garantera dem. Dessutom är det klokt att rengöra dina solceller en gång om året. Regn och snö kommer i princip bara falla av eftersom de lutas, men andra saker som attack, fågel släppa och damm kan minska effekten. Rengöring är lätt, precis som när du rengör dina fönster, med en mössa.

Hur mycket betalar du och vad är avkastningen?

Solceller varar i genomsnitt 25 år, och ibland när de är av hög kvalitet också längre. Efter det kan det vara så att avkastningen för dig inte längre är tillräckligt och du kan börja tänka på att få dem ersatta. Men hur lång är återbetalningstiden? I följande tabell kan du se en översikt över den genomsnittliga kostnaden för solceller och effektiviteten. Beloppen inkluderar alla moms och installation.

I allmänhet kan du därför anta att den årliga avkastningen är cirka 12 procent av vad du spenderat på det totalt. Detta innebär logiskt att du har förtjänat investeringen tillbaka inom 12 år. Så du kan generera energi i minst ytterligare 15 år.

Ekonomiskt stöd

Dessutom kan du förkorta återbetalningsperioden om du är berättigad till statligt ekonomiskt stöd. Detta kan ske genom ett regionalt bidrag. Det finns inga fler subventioner tillgängliga nationellt, men på regional nivå kan man ofta fortfarande kräva ersättning. Du kan kolla detta med din stad eller län hus. Dessutom är det möjligt att återkräva all moms du har betalat på anläggningen samt inköp av panelerna genom skattemyndigheterna. Du gör detta genom att registrera dig som företagare, eftersom du nu är en leverantör av el. På så sätt får du hela 20 procent tillbaka, men du måste göra vissa administrativa uppgifter för det.

Spara pengar

En lång livslängd på solceller ger dig möjlighet att generera energi gratis. Investera i högkvalitativa solceller är därför definitivt tillrådligt, men du är inte tänkt att betala för mycket. Här är några tips för att hålla kostnaderna nere.

Välj en regional leverantör: detta är klokt om du vill hålla front driva kostnaderna nere. Dessutom stöder ni också den regionala ekonomin och har all nödvändig regional kunskap och alla nödvändiga regionala kunskaper och kontakter nära till hands.

Prata med grannarna: om dina grannar också är intresserade av att installera solceller, då kan du överväga att erbjuda ditt jobb tillsammans. Eftersom du föreslår ett stort jobb, är det möjligt att förhandla fram ett bättre pris.

Börja i liten skala: det finns ingen anledning att generera all din makt med dina solceller. Om du inte har pengar kan du också börja med en liten installation. Genom att skapa en del själv och köpa en del, börjar du spara.

Jämföra

Vill du veta exakt vad som är möjligt för dig inom solceller? Då är det nödvändigt att börja begära offerter. Detta är det enda sättet att få en bra uppfattning om vad marknaden har att erbjuda dig. Du kan ringa ett antal leverantörer själv, eller så kan vi göra detta åt dig. Använd vårt jämförelseverktyg och inom kort får du ett antal offerter skickade. Allt du behöver göra är att fylla i ditt postnummer och ge en beskrivning av din situation. Denna tjänst är gratis och kräver inte att du köper, men ger dig verktyg för att fatta rätt beslut om dina nya solceller.