En dialog om julklappar till barn

Förra veckan pratade vi om jul. Om jag ska vara lite mer specifik så talade vi om klappar man ska köpa eller redan har köpt inför årets firande. Tillåter jag mig dock att gå ännu djupare handlade mitt inlägg om julklappar till barn. Mina barn, mer exakt. Så kommer det även att bli den här gången.

Jag har många barn och behöver således köpa många julklappar varje år. Detta ger mig också bra material för bloggen. En stor fördel är att inget av barnen läser mina texter och att jag därför inte behöver vara rädd att dela med mig av julklapparna. Det finns helt enkelt ingen risk att de får något avslöjat för sig. De kommer aldrig läsa den här texten, vågar jag lova. Jag hoppas i alla fall innerligt att de håller sig från den innan julen.

OK, jag fortsätter på samma sätt. Presenterar mitt barn och de julklappar jag köpt till var och en. Vi går nedåt i åldrarna för enkelhets skull. Låter det bra? Då kör vi.

Tindra – 10 år

Mittenbarnet och kanske det krångligaste barn att köpa julklappar till. Ja, jag menar inte bara i min egen familj utan potentiellt i hela Sverige. Möjligen norra Europa. Varför? För att hon är så himla snäll och fin. Hon klagar aldrig någonsin och är glad för allt hon får. Detta gör att det är svårt att veta vilka julklappar som verkligen tilltalar detta barn. På jul för 2 år sedan köpte min sambo en klapp som hon blev så fruktansvärt glad för. Det hela var genuint och det är den känslan man vill åt. Hur löser man det? Svara på det den som kan.

Ludvig – 7 år

För Ludvig finns bara fotboll. Ja, i alla fall just nu. Han är oerhört intresserad av fotboll på alla plan. Han vill ha posters på kända fotbollsspelare och fotbollsskor och bollar och – ja, precis allting. Det är liksom ingen idé att jag köper julklappar till vårt nästa yngsta barn. Detta eftersom jag själv inte kan någonting om sporten. Jag vet inte ens var man skulle börja leta. Kan någon berätta för mig hur detta ska gå till? Min sambo är lika hjälplös han så det spelar liksom ingen roll vem av oss som försöker ordna julklappar till vårt barn Ludvig. Vi behöver assistans.

Kan någon med barn berätta hur NI tänker med julklappar? Hur mycket köper ni för? Vad försöker ni undvika? Jag tar gärna tips och för gärna dialog om saken.