Konsultföretag, en ny dörr på glänt

Det blev lite av en hit. Mitt förra inlägg alltså. För er som inte har läst det kommer här en snabbgenomgång:

Jag har arbetat inom IT i närmare 400 år (det känns i alla fall som att det är så länge). För ett tag sedan uttryckte jag en viss tristess över detta för en vän. Vännen, som länge varit verksam i samma bransch, föreslog en lösning jag inte tagit i beaktande förut. Han tyckte att jag kunde söka upp ett konsultföretag och ”kolla läget” som han sa. Bolaget han föreslog var nämligen ett han själv hade varit i kontakt med och jag litade på hans omdöme.

Sagt och gjort, så ringde jag upp ett nummer jag hittade på nätet. Strax efter det korta samtalet fick jag komma på möte i lokalerna som låg nära min bostad. Jag fick omedelbart en mycket bra magkänsla av detta konsultföretag. Kanske bidrog doften av kardemumma-te och nybryggt kaffe, men det hela blev bara bättre och bättre. Jag blev hämtad i entrén av en tjej som arbetade på konsultföretaget. Vi satte oss ner i hennes rum och talade i sisådär en halvtimme. Hon frågade vad jag visste om hennes konsultföretag och bad mig berätta om min långa erfarenhet inom IT. Tydligen var mina kunskaper mycket eftertraktade just nu. Detta var något som hade gått mig helt förbi, men det var förstås roligt att höra.

Efter mötet på det konsultföretag min vän hade tipsat om kände jag mig annorlunda. Kanske inte glad, men förväntansfull på något sätt. Jag var på inga sätt redo att kliva in till min nuvarande arbetsgivare och säga upp mig till fördel för mitt nya konsultföretag. Men jag kände att en ny dörr hade öppnats på glänt. Om jag skulle hitta mot att gå igenom dörren till detta, till synes, spännande konsultföretag kunde vad som helst hända, eller?

Min brist på äventyrslystnad kickade in, och sedan försvann den. Jag tänkte att jag minsann hade det bra och stabilt i min nuvarande position. Å andra sidan kunde det inte skada att tjäna en lite större hacka. Jag sov inte många timmar dagen efter mötet på konsultföretaget. En vecka senare bestämde jag mig för att göra ytterligare ett besök. Detta besök på nämnda konsultföretag ägde rum igår.

Vill ni veta hur det gick?