Hemstädning och ting

Det var en rad olika saker som ledde fram till att jag valde att skaffa hemstädning. Ja, alltså det var bokstavligt 3 saker (3 ting) som orsakade det. Jag ska ge lite bakgrund så att ni förstår bättre varför jag tog steget till att anlita hemstädning från professionell firma:

Jag är 42 år och ensamstående förälder till 3 barn. Nu tänker ni kanske att detta är barn i väldigt olika åldrar. Någon är 17 år och tar hand om sig själv. En är runt 10 och hänger med mest kompisar och en är lite yngre. Ingenting kunde vara längre ifrån verkligheten. Jag har en väldigt krävande 8-åring och två stycken 4-åringar (Ja, exakt. Tvillingar).

Ni kan förstås räkna ut ganska enkelt att det ligger saker överallt i vårt hem. Ni kan säkerligen också räkna ut att det är jag som får plocka upp dem. Detta utan några som helst undantag. Jag var länge min egen hemstädning, men inte nu längre.

Händelse 1

Lego, detta djävulens påfund. Jag klev på en legobit som låg på en annan legobit och det gjorde att den översta skar – ja, den skar verkligen – sönder huden i min fot. Det var här jag bollade tanken på hemstädning på allvar första gången.

Händelse 2

Kritor är trevliga, det tycker framförallt barn. Det tycker framförallt mina barn. Det gör att det finns kritor precis överallt hos oss. Vissa är små och man märker knappt om man kliver på dem. Andra är större, betydligt större faktiskt, och de kan vara förödande. Så var det för mig. Jag halkade på en krita (en röd) och slog bakhuvudet i golvet ordentligt. Längtan efter professionell hemstädning växte sig större.

Händelse 3

Jag städade. Det hör faktiskt inte till vanligheterna. Jag vet inte riktigt när jag ska finna tid för det, om jag ska vara ärlig. Den här gången gjorde jag det. Städade under byrån i lekrummet. Jag hittade då minst 4 saker som varit borttappade i över ett år. Är det inte tragiskt och fantastiskt på en och samma gång? Jag tänkte att det fick vara nog där. Det fick vara spiken i kistan. Spiken som skulle göra att jag skaffade professionell hemstädning.

Så blev det också, och jag har inte vänt mig om sedan dess. En gång i veckan kommer en kvinna och hjälper mig med hemstädning. Faktum är att hon har blivit lite av en kompis. Hon är inte bara bra på att arbeta med hemstädning. Hon är väldigt bra på att berätta historier och en oerhört smart person överlag.