Jag gick till ett konsultföretag

Jag har haft en ganska brokig karriär hittills. Om man nu kan tala om karriär när man ”bara” är 25 år gammal. Det kanske man inte kan? Nåväl, karriär eller ej, jag har gjort ett antal val som vuxen. Dessa val har kastat mig fram och tillbaka och fått mig att nu landa ett jobb jag tycker verkar roligt. Den här gången har jag tagit hjälp av ett konsultföretag. Det var inget jag trodde att jag skulle göra, om du hade frågat mig för ett par år sedan. Jag visste knappt vad ett konsultföretag var då. Det var så som jag verkligen bara körde på bloggen och försökte ”bli någon” som man säger. Jag blev bara mig själv och det var dags att gå vidare.

Så, konsultföretag alltså. Vilken jävla seger det skulle visa sig att vara att gå dit. Jag har en 100% positivt upplevelse av detta nu. Innan jag tog kontakt med konsultföretaget hade jag en ganska skev bild. Detta mycket på grund av min pappa och hans ganska avgränsade inställning till saker. Skönt att vara vuxen så att man kan bilda sig en egen uppfattning om saker. Konsultföretag eller ej.

Nåväl. Jag gick alltså till konsultföretaget jag fått tipsat av en vän. Först ringde jag och fick prata med någon trevlig tjej i andra änden. Jag förklarade min situation och berättade lite om mig själv och vad jag kunde. Hon kopplade ihop mig med en förmedlare på konsultföretaget. Där fick jag berätta lite mer, och fyra dagar senare var jag välkommen på möte. Det gick så himla fort. Kaffet var kanonbra, alla var väldigt professionella och jag kände mig välkommen från sekund 1.

Faktum är att en del av mig kände mig lite sugen på att sadla om. Kanske var det konsultföretag jag borde jobba på, snarare än att bara vara konsult? Vem vet. Så blev det inte den här gången i alla fall. När jag varit på konsultföretaget och anmält mig som arbetssökande gick jag hem. De sa att de skulle höra av sig så fort något intressant dök upp. Något intressant dök upp redan 2 dagar senare och mitt nya konsultföretag ringde upp. ”Vi har ett jobb åt dig om du är intresserad”.

Är det inte otroligt att det kan gå såhär smidigt? Jag sökte jobb i flera månader innan jag valde att ta hjälp av konsultföretag. Företaget jag nu hamnat på har sökt rätt kompetens i 4-5 månader till de nu träffade rätt.